2023. április 29. 09:54 - karsanszky

2024.04.18 - Németország, Duisburg - késes támadás, 1 halott, 4 sebesült

Késes támadások Duisburgban: tíz nap alatt öt embert támadott meg egy szíriai

A gyanúsított a 26 éves szíriai Maan D. A gyanú szerint tíz nap alatt öt embert támadott meg késsel a közvetlen szomszédságában. A gyanú szerint először húsvétvasárnap (április 9.) éjjelén késsel halálosan megsebesített egy 35 éves férfit. A jelentős számú szúrt és vágott seb miatt a férfi néhány órával az eset után meghalt. A Der Spiegel információi szerint a bizonyítékok arra utalnak, hogy a gyanúsított megpróbálta lefejezni áldozatát.

Április 18-án Maan D. állítólag egy fitneszterem öltözőjében késsel támadt egy másik négy férfira. Az incidenssel kapcsolatban egy 21 éves férfi élete még mindig veszélyben van. Mindkét támadás kevesebb mint egy kilométeres körzetben történt. A közelség miatt a nyomozók nem zárták ki a két cselekmény közötti kapcsolatot. A gyanú a szíriai letartóztatása után megerősítést nyert. A gyanúsított egyik cipőjén megtalálták a megölt 35 éves férfi és az egyik edzőtermi áldozat DNS-nyomát - számolt be a Spiegel. 

A letartóztatott szíriai iszlamista motivációjára utaló jelek vannak - közölték a düsseldorfi főügyészség szóvivői. Ez derült ki a mobiltelefonjának elemzéséből.

https://www.merkur.de/politik/messerattacken-duisburg-bundesanwaltschaft-ermittlungen-syrer-verdacht-polizei-fitnessstudio-zr-92242992.html

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tamadas.blog.hu/api/trackback/id/tr2018113366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása