2023. március 04. 09:47 - karsanszky

2023.03.02 - Svédország, késes támadás kisgyerekre, 2 sérült

Csütörtökön délután egy tízéves kislányt hasba és nyakon szúrtak Göteborg központjában, ahol nagymamájával és nagyapjával volt. A feltételezett elkövetőt letartóztatták, aki állítólag "Allahu akbar"-t skandált.

Nem sokkal 12.30 óra után riasztották a rendőrséget a Brunnsparkenhez, ahol egy gyermeket megkéseltek. A rendőrség szerint a kislányt kórházba szállították, és az állapotát kritikusnak minősítették.

A parkban nagyszabású rendőri akciót hajtottak végre, és a 35 év körüli feltételezett elkövetőt letartóztatták. Az esetet gyilkossági kísérletnek minősítik.

A beszámolók szerint arra járó fiatalok a földre vitték az elkövetőt, és az őrök és a rendfenntartók is közbeléptek. Aztán egy rendőr is közbelépett - írja Fuxborg.

A támadás oka egyelőre tisztázatlan, és a rendőrség nem lát kapcsolatot az elkövető és az áldozat között. A nagymama is könnyebben megsérült, amikor megpróbálta megvédeni a lányt.

Az Exxpress szerint az iráni férfit 15 éves kora óta 52 alkalommal ítélték már el, lopásért, rablásért és erőszakos bűncselekményekért. Utoljára 2021-ben ítélték el a bűncselekményért, de előbb szabadult a börtönből, mert úgy vélték, hogy "kézzelfogható javulást" láttak az életvitelében. (?)

https://samnytt.se/flicka-knivhuggen-i-magen/

https://exxpress.at/auf-maedchen-9-eingestochen-iraner-hatte-bereits-52-vorstrafen/

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tamadas.blog.hu/api/trackback/id/tr4118063652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása