2023. április 29. 09:42 - karsanszky

2022.04.25 - Németország, öngyilkos merénylet elhárítása

Szíriaiak öngyilkos robbantással akartak "hitetleneket" ölni Németországban

Iszlamista hátterű öngyilkos merénylet tervének gyanújával a rendőrség kedden letartóztatott két szíriai testvért Hamburgban és az allgäui Kemptenben. Állítólag házi készítésű robbanóövvel terveztek támadást polgári célpontok ellen.

 

A hamburgi kerületi bíróság elfogatóparancsot adott ki a 28 éves fő gyanúsított ellen - közölte az ügyészség és a német szövetségi bűnügyi hivatal. 24 éves testvérét bűnsegédlettel és felbujtással vádolják. A dpa információi szerint ellenállás tanúsítása nélkül tartóztatták le a lakásán tartott házkutatás során. Hamburgban az idősebb férfi St. Georg kerületben lévő lakását és három másik ismerősét is átkutatták. Széleskörű bizonyítékokat, köztük vegyi anyagokat és mobiltelefonokat foglaltak le - jelentették. Az akcióban 250 rendőr vett részt. A dpa információi szerint a kempteni házkutatási akció során különleges rendőri erőket is bevetettek.
Duplikálás

A gyanúsított több héten át az Ebay online platformon és más eladókon keresztül szerezte be a robbanóanyag előállításához szükséges alapanyagokat. Kemptenben élő testvére bátorította őt a bűncselekmény megtervezésére - közölte az ügyészség. Az elfogatóparancsot kedden jelentették be - közölte egy szóvivő. A vád terrorizmus finanszírozása. A hasonló nyomozásokban szokásos vádpontot, az államot veszélyeztető erőszakos cselekmény előkészítését egyelőre nem emelték, mivel az öv robbanószerkezetéhez szükséges alapvető alkatrészek még hiányoztak.

A szóvivő elmondta, hogy konkrét célpontra utaló jelek nincsenek. A 28 éves férfi azonban azt tervezte, hogy a robbanóövvel felrobbantja magát, és "minél több hitetlent visz magával a halálba".

https://exxpress.at/festnahme-nach-terror-alarm-syrer-wollten-unglaeubige-mit-sprengstoff-toeten/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tamadas.blog.hu/api/trackback/id/tr8218113358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása