2023. január 26. 08:54 - karsanszky

2023.01.25 - Spanyolo., marokkói késes támadó - 1 halott, több sebesült. Katolikus egyház elleni támadás

A dél-spanyolországi Algeciras városában egy sekrestyés meghalt, egy pap pedig súlyosan megsérült két templom elleni támadásban. Az első megállapítások szerint terrorcselekményről van szó.

Ami szerda este történt Algecirasban, egy 122 ezer lakosú városban, Spanyolország legdélebbi részén, az egy horrorfilm jeleneteire emlékeztetett: egy férfi berontott két templomba, és megtámadta a híveket. Végül egy ember meghalt és többen megsérültek, néhányan súlyosan - az ország biztonsági hatóságainak első, még nem végleges értékelése szerint iszlamista terrorcselekményről van szó.

K. marokkói állampolgár, az El Mundo című napilap szerint állítólag illegálisan tartózkodott Spanyolországban. Hogy valóban azt kiáltotta-e "Allahu Akbar"-t a cselekménye során, ahogy arról egyes médiumok beszámoltak, az a vizsgálat tárgyát képezi.

K. a mise alatt berontott a templomba, és hangos szóváltásba keveredett a jelenlévő néhány hívővel, akiknek szerinte át kellett volna térnie az iszlámra. K. elhagyta a templomot, majd nem sokkal később visszatért; egy bozótvágó késsel rátámadt a papra, majd elmenekült - a Plaza Alta irányába.
Jelentés

A La Palma plébánián az istentisztelet véget ért, de a templomban még mindig voltak hívek, köztük a pap és Valencia sekrestyés is. K. állítólag felugrott az oltárra és tárgyakat dobált a padlóra; amikor Valencia megpróbálta megállítani, K. hirtelen rátámadt a sekrestyésre.

https://www.welt.de/politik/ausland/article243435563/Kuester-in-Algeciras-getoetet-Ploetzlich-steht-ein-Machetenmann-in-der-Kirche.html

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tamadas.blog.hu/api/trackback/id/tr1118034462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása